Alla inlägg under juli 2008

Av Marie - 9 juli 2008 00:59

Vilka guld klimpar man har träffat. Fredrik och Erik, vilka underbara människor. Som underhåller mig och Camilla varje kväll. Igår när jag hade jobbat klart kom dom och plockade upp mig så åkte vi hem till mig så bjöd jag på middag, fläskfilé gryta med ris. Det var väldigt uppskattat. Det är inge vidare att äta själv, så jag tänkte passa på och bjuda dom på fin middag. Camilla var borta på middag hos några vänner som är här och hälsar på.


Erik smygfota mig när jag laga mat

Fredrik intog golvet sin plats på golvet 


Snygging!


Idag var det behagligt väder och jag blev sugen på grillat, ringde Erik och han nappade på idén. Erik hämta mig på jobbet så åkte vi hem så jag fick byta kläder, och plocka upp Camilla. Åkte bort till Undersåker till Fredrik. Grillen var varmt, köttet var marinerat, en underbart god sallad, och världens bästa sällskap. Kvällen var riktigt trevlig, vi satt ute och slogs med myggen (Sväda) som det så fint heter här.



 Åkte bort till deras garage och kollade bilen dom håller på och bygger om. Den bestod bara av en kaross, men den kommer bli riktigt frän sen! Dom hade även en bar där, och det var grymt, massa sprit och grejer. Nästa gång det var fest där så jag välkommen.


Till helgen drar Fredrik & Erik till Huddik, och stannar hela helgen. Hur ska vi då klara oss utan dom? Bill och bull, helan och halvan, piff och puff.

 Man vill bara få krama om dom, berätta hur mycket dom betyder för oss. Vad fan skulle vi ha gjort utan dom?! Vi hade setat i den här lägenheten varje kväll och trötta ur varandra.


Vad skulle jag ha gjort utan Sibylla, det är verkligen där jag träffar alla människor. Det finns nog inte nån från Byn som jag inte har lärt kunna från Sibylla.


Just ja, jag fick fingarna ur arselet i måndags och ringde arbetsförmedlingen, och dom satte genast in en annons. Och vips så hade jag redan två mail. Ska kolla igenom dom i morgon och maila tillbaka till dom. Hoppas det är seriösa sökare.


Classic börjar närma sig, endast 2½ vecka kvar. Jag vill verkligen inte missa det. Bästa veckan på hela året, alla vänner som far dit. Jag måste ner, så är det bara!


Kassa rekord idag! Weeejjj, pengarna rullar in som dom ska.



Av Marie - 7 juli 2008 00:44

Söndag kväll, söndag natt, snart måndag morgon, och ännu en dag att gå till jobbet. Jag har haft en riktigt lyckad helg tillsammans med syster och barnen, och Camilla. Jag har jobbat varje dag och inte tillbringat allt för mycket tid med dom.


På torsdagen åkte Sofie, Thomas, Pontus & Klara kabin liften upp till toppen. Jag ville också åka upp dit, men det får bli en annan gång. Det var strålande solsken och jag flippade ett par burgare den dagen.På kvällen begav vi oss till Broken för att avnjuta en middag i kvälls solen. Tog massvis med hopp kort på ungarna, och vi skrattade hej vilt. När vi kom hem bestämde jag mig för att ta med mig ungarna ner till sjön, Klara ville inte gå utan Sofie så hon följde med hon också. Pontus och Klara roade sig med att kasta stora stenar i sjön, det var inte allt för lätt att få ett fint kort på dom små liven när dom hade benen fulla i spring. Tror varenda kort vart suddigt.


Fredagen var det strålande sol, jag jobbade på i värmen medans Sofie och co lekte turister och besökte Åre Chocklad fabrik, Rista fallet. Till slut blev det en lunch på det berömda haket Sibylla. Camilla kom och joinade mig på jobbet som hon har gjort dom senaste dagarna. Vi fick fin besök av Fredrik och Erik, vi satte oss ute med varsin glass och prata massa strunt. Dom erbjöd oss skjuts (för vi har så långt hem) 200m . Vi hakade på och fick oss en runda på byn, när vi passerade systembolaget sa jag att så långt hade jag inte varit på ca 1 månad. System bolaget ligger ungefär 300m hemifrån. Vi parkerade bilen på straden vid Holiday, bara satt där och njöt. Hem vidare på middag som Sofie och Thomas hade tillagat, fläskfilé gryta med färsk potatis. Till det drack vi vin (red anm, jag drack vin) Kors i taket. Men det var himla gott vin, om man fick hälla i lite päron cider i det så gick det an. Men till slut kom groggen fram iallafall. Efter någon timme mötte vi upp Fredrik och Erik här utanför. Vi knatade bort till Dahlboms och klämde oss ett par groggar. Vi satt där och tjoade, och blev lite runda under fötterna.


Erik tyckte vi skulle gå ner till stranden och bada, sagt och gjort. Jag trodde aldrig någon skulle hoppa i.

Killarna skulle visa hur tuffa dom var, och slängde av sig kläderna och sprang i det is kalla vattnet.

Vi tjejor stod kvar på land. Klockan tre begav vi oss hem, och när vi kom hem bestämde vi oss för att basta.

Sofie gick upp och la sig, men vi vred på värmen och satte oss och basta en timme. Vi kastade vatten på varandra och lekte att vi var 14 igen. När vi var lagomt skrynkliga och klockan var alldeles för mycket gick vi upp till lägenheten. Tysta tysta, smög vi in. Och la oss alla fyra i min säng. Tror ni vi fick plats? Nej! Fredrik la sig på golvet med en kudde. Tillslut somnade vi allhopa.


Lördagen, Camilla började jobba klockan nio. Fredrik drog innan vi hade vaknat. Så Erik ringde och hörde vart han var, så han kom hit och hämtade Camilla och Erik och körde Camilla till jobbet. Jag fick sova två timmar till. När det var dax för mig att knata bort till jobbet så var Erik och Fredrik snälla och körde mig också till jobbet. Vi satt utanför Sibylla och hängde och käka jordgubbar. Usch vad trött jag var, inte allt för många timmars sömn den natten. När jag slutade jobbet var det dax återigen för en middag på Broken. Resten av kvällen spenderades hemma. Vi gjorde absolut ingenting, bara umgicks, kollade igenom kort från helgen.


Idag när jag vaknade spö regna det. Thomas var snäll och körde mig till jobbet. Var en ganska lugn söndag, annars brukar söndagar vara värst. Mycket berodde nog på vädret. Sofie och dom kom och sa hej då. Alltid lika jobbigt. När man ser bilen åka därifrån får man alltid en klump i halsen.


Nu när jag slutade kom Camilla, Fredrik och Erik bort till mig, vi hyrde film och åkte hem till oss. Jag och Erik handlade mat på IKKIS, jag tog en ceasar sallad med kyckling filé. Ruskigt god sallad, men lite väl dyr. 136:- Erik handlade sushi, och jag smakade det för första gången, och jag måste säga det att det var riktigt gott.


Fredrik la sig på golvet igen, med en kudde. Jag Camilla och Erik delade på soffan. Jag knöla ner mig där i mitten och låg i fosterställning. Camilla gnällde över min fot soda. Okej, den var värre igår. Men fan, hur får man bort fotsvett? Kanske ska börja gå med doft granar i skorna.


Blev ett väldigt långt inlägg. Ska gå ner och hänga sista tvätten. Klockan är mycket, och snart ska jag sova.



Camilla får en blöt kram av en ny badad Fredrik

Av Marie - 5 juli 2008 23:49


 













Av Marie - 2 juli 2008 11:48

Idag kommer äntligen syrran upp, dom kommer komma ganska sent ikväll, dom skulle åka från Djurmo senast halv fem. Och det tar ju nästan 6-7-timmar med bil upp hit. Åh vad jag ska krama om Pontus och Klara.


Killen som skulle börja jobba här i måndags dök aldrig upp, så som vi hade bestämt. Halv elva skulle vi mötas. Men nej, ingen Anton dök upp. Så jag får fortsätta jobba på. Jag hoppas verkligen att jag hittar någon så jag kan få liiite semester i sommar. Vill verkligen inte missa Classic car week. Det gör redan ont i mig att jag missar så pass mycket ändå!


Igår när jag kom hem efter jobbet hade Camilla gjort mat, kyckling gryta med spaggetti. Mums, men lite stark. Hihi.. senare tog jag med mig henne ner till sjön, ville visa henne mitt favorit ställe här nere på land.


Solen har annlänt till byn, klar blå himmel..


Nej man kanske skulle ha stoppat i sig lite lunch, och tagit en glass på det. Låter som en bra idé.



Av Marie - 1 juli 2008 13:04

Igår kväll satt och kollade igenom bilder från i vintras, och jag blev verkligen att sakna att ha så mycket snö runt om mig. Jag är så nöjd att jag bor i Sveriges finaste smultronställe.


 Duved

Duved 

 

Jag ute och glider i Duved

Camilla min käre sambo, vi var ut en dag i backen i Duved 

E14 på väg in till byn

Torget

Jag, Beckis och Mickis

Bergbanan

Duveds backen



Ovido - Quiz & Flashcards